Lokalne atrakcije
Petrovac je malo primorsko mjesto koje se odlikuje blagom mediteranskom klimom sa skoro 300 sunčanih dana u godini, a odlikuju ga brojni zalivi, duge plaže i male pjeskovite uvale, među naljepšim u ovom djelu Jadrana. Petrovac ukrašavaju masline, narandže, lovor, limuni, leandri. Šume iznikle u kamenjaru okružuju svaki zaliv i svako od skoro desetak sela koja su smještena na južnim stranama okolnih brda.

Primorje je bogato ribom, zelenišem, juznim voćem i povrćem, pa tako i primorska kuhinja obiluje velikom ponudom različitim vrsta riba, rakova i školjki. Sir iz ulja, pršut i masline, salate od ribe i hobotnice, rižoto od lignji, pašticada i ruštule, samo su neki od specijaliteta koji Vas očekuju u Petrovcu.

Jednu od atrakcija svakako predstavljaju i lokalne pješčane plaže. Plaža Lučice je najatraktivnija petrovačka plaža i udaljena je oko 500 metara od gradske plaže, u pravcu Bara. Ovo je pjeskovita plaža koja ima oblik malog zaliva. Dužine je oko 220 metara, a okružena je čempresima i borovom šumom. Na plaži se nalaze dva restorana. Drobni pijesak je plaža koja se nalazi u skrovitoj uvali između Reževića i Svetog Stefana dužine 250 metara. Njen žuto-bijeli pijesak joj daje izgled prave tropske plaže, a ljudi je zovu i "divlja plaža" zbog maslinjaka i mediteranskog šiblja kojim je okružena. Na plaži se nalazi izvor čiste vode i par restorana.

Jedna od osobitosti Petrovca je i odlomak dobro očuvanog mozaičkog poda iz trećeg vijeka, koji je otkriven 1902. godine. Nešto kasnije, u blizini mozaika proneđeni su i jedan grob sa antičkim novcem i vazom od zelenog stakla. Za datiranje ovog mozaika, od važnosti je pojava fragmenta sa figurom trojne ribe na istom lokalitetu.

Petrovac biste svakako trebali posjetiti krajem avgusta kada se tradicionalno održava Petrovačka noć. To je veče muzike, ribe, vina i piva. Svečanost počinje učešćem gradske muzike, mažoretki i lokalnih klapa. Besplatnu ribu sa roštilja lokalni ribari spremaju duž cijele plaže a uz nju se služe vino i pivo. Sve ovo, uz obavezan vatromet i mega koncert domaćih zvijezda na kraju svečanosti garanutuje dobar provod.