Plaže u Petrovcu

Petrovačka plaža

Pjesčana plaža dužine oko 600m, blago crvenkaste boje pijeska, jedna je od najposjećenijih na Budvanskoj rivijeri. Posebnu draž joj daju ostrvca Katič i Sveta nedelja, koji su izazov za ljubitelje morskih dubina. Petrovačka plaža spada u zastićene prirodne rezervate.


Lučice

Predivan kupališni lokalitet koji je i pored velike posjećenosti ostao prirodno netaknut. Plaža Lučice udaljena je 500m od Petrovca ka jugu. Ima oblik malog zaliva i duga je 220m. Pješčana je na obali i morskom dnu sa šumom borova i čempresa u zaleđu.


Drobni pijesak

Ka jugu, prema Petrovcu, teren je takav da se formiralo više malih, uvučenih plaža, pristupačnih samo s mora. Tu se po svojoj ljepoti izdvaja Drobni pijesak, plaža smještena u skrovitoj uvali, duga 250m. Pijesak žuto-bijele boje daje joj izgled prave tropske plaže, a zaleđe obraslo maslinjacima i makijama epitet "divlje". Na samoj plaži nalazi se izvor svježe vode koja ovaj dio čini još prijatnijim. Drobni pijesak je omiljeno izletište mještana. U prošlosti se ovdje održavao skup plemenskih poglavara Paštrovića - Bankada.


Buljarica

Uvala Buljarica proteže se od rta Resovo brdo do Dubovice i predstavlja najveću plažu Budvanske rivijere. Nalazi se na udaljenosti 2km od Petrovca u pravcu Bara. Duga je oko 2250m, šljunkovitog sastava. U zaleđu plaže se nalazi više auto kampova i odmarališta.